Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Φτιάχνει ο καιρός από αύριο

Δροσερός και βελτιωμένος είναι από το πρωί ο καιρός σε όλη την χώρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσιου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται στα ορεινά της Θεσσαλίας να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής η καταιγίδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου 

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Ο καιρός στην κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε