Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρος, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Στην ανατολική Στέρεα και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες, όποτε και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στην Κρήτη. Σταδιακά όμως θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, κυρίως το πρωί. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Το Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε