Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βροχές και βελτίωση από το απόγευμα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η θερμοκρασία θα ανέβει από το απόγευμα και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και την Παρασκευή.

Οι τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, η σταδιακή βελτίωση του καιρού και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ πολύ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο,  τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά το βράδυ και πάλι στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 14 βαθμούς. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις το πρωί τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με λίγες βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται τις πρωινές ώρες με νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε