Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βροχές, χιόνια και κρύο

Βροχές, χιόνια και κρύο
,,

Που χρειάζονται αλυσίδες. Πλημμύρες στην Αμφιλοχία από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Τί λένε ειδικοί για το κλίμα της Ελλάδας.

Ενώ την Πρωτοχρονιά το θερμόμετρο έφτανε μέχρι και τους 25 βαθμούς και ορισμένοι έκαναν ακόμα και μπάνιο στη θάλασσα, απο χθες η θερμοκρασία αρχισε να πέφτει σημαντικά.


Που χρειάζονται αλυσίδες
Στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς από το 18ο ως το 300ο χλμ. 
Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων από το 40ο ως το 50ο χλμ.
5χλμ πριν το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι
Στην επαρχιακή Καρπενήσι-Αγρινίου για 10 χλμ μετά το χωριό Προυσσό   


Για την Κυριακή προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Στη Μακεδονία και τη  Θράκη  αναμένονται χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ στα ανατολικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.
    
Στα  Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενω στην ‘Ηπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο  είναι πιθανό να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς κελσίου.. 
    
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονταο τοπικές νεφώσεις με ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 έως 18 βαθμούς.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα Νησιά του  ανατολικού Αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. 
Για την Δευτέρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες απο το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα αλλά και στα βόρεια ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Απο την Τρίτη πάντως η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι. Την Τετάρτη, ανήμερα των Θεοφανίων, αναμένονται σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, ισχυροί νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΜΑ NEWSIT: Τροπικό γίνεται το κλίμα της Ελλάδας
Χειρότερη η κατάσταση στην Αμφιλοχία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε