Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βροχή ακυρώσεων μαθητικών εκδρομών λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Μόνο στην Κρήτη ακυρώθηκαν οι εκδρομές δεκάδων σχολείων που ήταν να ταξιδέψουν την περασμένη Κυριακή για Καλαμάτα, Αθήνα και Ναύπλιο.

Μια φορά και εναν καιρό εκατοντάδες μαθητές   είχαν το όνειρο να πάνε πενταήμερη εκδρομή όμως λόγω της απεργίας της ΠΝΟ το όνειρο…ακυρώνεται.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στο Newsit εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου VAI TRAVEL που έχει έδρα στο Ηράκλειο της Κρήτης “εμείς είχαμε πολλά σχολεία που θα εφευγαν για εκδρομή την Κυριακή το βράδυ με προορισμό την Αθήνα, την Καλαμάτα και το Ναύπλιο και τις ακυρώσαμε γιατί δε θέλαμε να ρισκάρουμε τα παιδιά να ταλαιπωρηθούν”.

Σε χειρότερη θέση βρίσκονται τα σχολεία που ήδη βρίσκονται σε εκδρομή. Αν συνεχιστεί η απεργία στα πλοία πολλά παιδιά δε θα έχουν τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ακομη και εάν βρεθούν αεροπορικά εισιτήρια για όλα τα παιδιά τα χρήματα που θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι γονείς τους θα τινάξουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στον αέρα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών Σπύρος Γκίνης “η περίοδος των σχολικών εκδρομών είναι πάνω στην άνθιση της αυτή την περίοδο. Υπάρχει πρόβλημα για τις εκδρομές που είναι σε εξέλιξη και δεν είναι 5 ή 10 θέσεις για να τις δεις με το αεροπλάνο ή με κάποιο άλλο μέσο αλλά 50, 60,70 θέσεις ίσως και παραπάνω ανάλογα με το σχολείο. Πρέπει να υπάρξουν πλοία επιφυλακής. Οπως θέλει η μητέρα του απεργού να βρει γιατρό ή να υπάρχει ρεύμα και νερό, το ίδιο έχει υποχρέωση κοινωνική και η ΠΝΟ να ορίσει κάποια πλοία που θα μεταφέρουν τα παιδιά και τα ευπαθή προϊόντα”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt o κ.Σπύρος Γκίνης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΩΡΑ σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Διαμαντοπούλου-ΠΝΟ

10 εκατομμύρια € την ημέρα κοστίζει στην Κρήτη η απεργία της ΠΝΟ

Κρίσιμη συνάντηση ΠΝΟ-Διαμαντοπούλου στις 11:00 – Αποφασίζουν για τη νέα 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες

Οι ναυτεργάτες “μπλοκάρουν” αγρότες και τουρισμό – Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο λέει η υπουργός Ανάπτυξης

Τα πλοία δεμένα οι αγρότες στα κάγκελα – Οργή στην Κρήτη για την απεργία της ΠΝΟ

Κατέβασε… ρολά η ΠΝΟ – Δεμένα 48ωρες τα πλοία – Αντιδράασεις από τους αγρότες

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από Δευτέρα – “Ναυάγησαν” οι διαπραγματεύσεις

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε