Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βυθίστηκε η Αίγινα από τη θεομηνία – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Βυθίστηκε η Αίγινα από τη θεομηνία – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

– Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση και ζητούν να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων για την καταβολή αποζημιώσεων
– Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο
– Βίντεο και φωτογραφίες από τις βιβλικές καταστροφές

Την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών της Αίγινας που έπληξε η ιδιαίτερα σφοδρή σε ένταση και διάρκεια θεομηνία του περασμένου Σαββάτου, προκειμένου οι κάτοικοι να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων, ζήτησε η Νομαρχία Πειραιά με επιστολή της προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Φωτογραφίες από τις ώρες της θεομηνίας από το Aegina Portal

Η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε υπερχειλίσεις ρεμάτων, σημαντικές φθορές σε δημόσιες υποδομές και εκτεταμένες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μηχανικών της Νομαρχίας Πειραιά, που έσπευσαν στο νησί της Αίγινας, καταγράφηκαν:

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις εκβολές των ρεμάτων από τη μεταφορά φερτών υλών αλλά και στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων που αποκαθίστανται σταδιακά. Φθορές υπέστη το δίκτυο υδροδότησης του νησιού.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το Aegina Portal

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Οι τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες και η μικρή ενίσχυση των βόρειων ανεμών στα ανατολικά πελάγη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγες παροδικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ τοπικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 και το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και πιθανώς στη βόρεια Κρήτη προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές γενικά ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε