Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χαϊκάλης: Μου πρότειναν 3 εκατομμύρια ευρώ – Καταγγελία βόμβα στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Χαϊκάλης: Μου πρότειναν 3 εκατομμύρια ευρώ – Καταγγελία βόμβα στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

– Η αποκάλυψη ήρθε από τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο που “έδωσε” το όνομα του Βουλευτή
– Όλα τα στοιχεία είναι στον Εισαγγελέα, λέει ο Παύλος Χαϊκάλης ο Λαζόπουλος με βοήθησε
– Το βίντεο με την απόπειρα χρηματισμού έχει ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου λέει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ
– Δεν είπε όνομα στην Εισαγγελία ο Παύλος Χαϊκάλης, το είπε στην αστυνομία
– Στις 13:00 επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τον Π. Καμμένο
– Βουλτεψη: Άθλια υπόθεση, όλα στη δημοσιότητα
– Σοβαρή καταγγελία αλλά πρέπει να μελετήσουμε τα στοιχεία, είπε ο Α. Τσίπρας

Μια “βόμβα” είχε στο… τσεπάκι του ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 είπε πως έχει στοιχεία για απόπειρα χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή ενόψει την εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά από πίεση ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλο Χαϊκάλη ο οποίος του παρέδωσε βίντεο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιχειρηματίας του προτείνει χρήματα.

Λίγα λεπτά μετά ο ίδιος ο Βουλευτής παραδέχθηκε ότι τα λεγόμενα του Λ. Λαζόπουλου ισχύουν και πως ο ίδιος του έδωσε το επίμαχο βίντεο καθώς έχει τις γνώσης για την επεξεργασία του υλικού.

Όπως είπε ο βουλευτής το υλικό είναι από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν προφανώς έγινε και η προσπάθεια χρηματισμού.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε μάλιστα ότι του προτάθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του δανείου που έχει για το σπίτι του και διαφημιστικά συμβόλαια με υπέρογκα ποσά. Μίλησε για ένα τελικό ποσό πάνω από τα 2 εκατομμύρια ως και τρία εκατομμύρια ευρώ.

Στις πιέσεις των δημοσιογράφων ο κ. Χαϊκάλης μίλησε για έναν επιχειρηματία, όχι από εκείνους που είναι ευρύτερα γνωστοί, σοβαρό ωστόσο άτομο, το οποίο, όπως είπε δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο, ούτε φάνηκε να δρα ξεκάθαρα για λογαριασμό κάποιου κόμματος.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι από την πρώτη στιγμή το βίντεο παραδώθηκε στον εισαγγελέα όπου και κατέθεσε.

Στην ερώτηση γιατί επί 15 ημέρες δεν έχει αναφέρει τίποτε ο κ. Χαϊκάλης ανέφερε ότι περίμενε την επέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ συμπλήρωσε ότι η συμβολή του Λ. Λαζόπουλου στην όλη υπόθεση ήταν σε φιλικό επίπεδο.

Επισήμως από το Μαξίμου δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για επιβεβαίωση των καταγγελιών για προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών.

Σύμφωνα με πηγές της Δικαιοσύνης που επικαλείται η τηλεόραση του STAR η καταγγελία του κ. Χαϊκάλη όντως έχει γίνει ωστόσο λέγεται πως ο κ. Χαϊκάλης δεν έδωσε το όνομα του ανθρώπου που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει στον Εισαγγελέα παρά το γεγονός ότι κατέθεσε δύο φορές.

Ο κ. Χαϊκάλης πάντως ισχυρίστηκε πως κατονομάστηκε από τον ίδιο το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, αλλά δεν έχει εντοπιστεί από τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Κουίκ είπε πως ο κ. Χαϊκάλης έδωσε δύο καταθέσεις στον Εισαγγελέα κατ’ εντολή του οποίου έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια όπου κατονόμασε και το πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον κ. Χαϊκάλη να κατονομάσει το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αν και μιλάει για ένα υλικό που έχει στην κατοχή του από 6 Δεκεμβρίου έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Παρέδωσε σχετικό οπτικό-ηχητικό ντοκουμέντο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε