Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χαλάει ο καιρός με καταιγίδες ακόμα και χιόνια στα βουνά

καιρός

Οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για την σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οπότε και τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις βορειότερες περιοχές και από το βραδύ και στις υπόλοιπες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που το βραδυ θα αυξηθούν. λίγες πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νοτια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και από το βραδύ τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
 
Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις κορυφές των βουνών της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χωράς. Βελτίωση από το βραδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε