Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χαλάει ο καιρός, πέφτει η θερμοκρασία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πτώση της θερμοκρασίας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση προβλέπεται το απόγευμα. Δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι. Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στην Ήπειρο θα φτάσει έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε