Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Χαλάει ο καιρός το Σάββατο – Που θα “χτυπήσουν” τα μπουρίνια

Τι πρόβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Μετά την ψυχρολουσία απο τα νέα οικονομικά μέτρα, ψυχρολουσία μας ετοιμάζει και ο καιρός αφού απο τη σημερινή καλοκαιρία και τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου θα γίνει χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού, με βροχές, μπόρες και πτώση του υδραργύρου από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.
Πιο αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Παρόμοιος θα είναι ο καιρός στην αρχή της ημέρας. Από το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στη Μακεδονία και τη Θράκη, αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία, περιμένουμε να συννεφιάσει και αργότερα το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές. Ενω το βράδυ θα σημειωθουν και τοπικά μπουρίνια με θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ.

ΠΟΥ ΘΑ “ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ” ΤΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ:
– στην Αλεξανδρούπολη
– στη Μαρώνεια
– στη Καβάλα
– στη θάσο
– στη Λήμνο
– στη Σαμοθράκη
– στην Ασπροβάλτα

Σε αυτές τις περιοχές περιμένουμε τα φαινόμενα να είναι έντονα και γ΄αυτο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κυρίως όσοι θα είναι στη θάλασσα με μικρά σκάφη, φουσκωτά ή αλιευτικά θα πρέπει να μην ανοιχτούν βαθιά.

Εκτός από τα μπουρίνια περιμένουμε βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις. Σημαντική θα είναι η πτώση του υδραργύρου που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα ακόμη και στην Κρήτη. Το απόλυτο παράδοξο είναι πως το μεσημέρι του Σαββάτου ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς κελσίου και μετά θα κάνει βουτιά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν όμβροι στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και πιθανώς 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία θα συνεχιστούν οι βροχές και οι μπόρες τις πρωϊνές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε πτώση,σε καμία περίπτωση δεν πρόκεται να ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Ακούστε τι προέβλεψε για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναλυτική πρόγνωση στο Newsit Weather Center

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε