Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,1 Ρίχτερ

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

O ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 03:34 τα ξημερώματα της Τρίτης στη Χαλκιδική, στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της χερσονήσου του Άθω.

Ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μετασεισμική ακολουθία μετά τη σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, μεταξύ των χερσονήσων της Σιθωνίας και του ‘Αθω, στη Χαλκιδική.

Όπως είπε ο σεισμολόγος στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης, το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά, τονίζοντας ότι μέχρις στιγμής ακολούθησαν δέκα μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους (μεταξύ 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ).

Η δόνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, σημειώθηκε στις 3.34 τα ξημερώματα και προέρχονταν από απόσταση 110 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. δυτικά της χερσονήσου του ‘Αθω, ενώ το εστιακό βάθος είναι επιφανειακό.

Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο σε περιοχές της Σιθωνίας όσο και στο ‘Αγιον Όρος, ακόμη και σε προάστια της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Το συγκεκριμένο επίκεντρο, σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, βρίσκεται κοντά στην τάφρο του Βορείου Αιγαίου που θεωρείται τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, εκτιμούν όμως πως πιθανότατα πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν εμπνέει ανησυχία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε