weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Χαμένοι στην μετάφραση! – Στις 17.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Το ζήτησε το ΛΑΟΣ – Όλα τα μέτρα

Χαμένοι στην μετάφραση! – Στις 17.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Το ζήτησε το ΛΑΟΣ – Όλα τα μέτρα
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα μέτρα είναι από νωρίς στα χέρια των κομμάτων αλλά ήταν στα αγγλικά και έτσι ο βαθμός δυσκολίας για την επεξεργασία τους ήταν μεγαλύτερος.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε η σύσκεψη να γίνει στις 17.00 αντί για τις 16.00 γιατί το μεταφρασμένο κείμενο από το υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στα χέρια του μόλις στις 14.30.

Τα άλλα δυο κόμματα κερδίζουν έτσι χρόνο για να συνεχίσουν τις συσκέψεις. Από το πρωί σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, δυο συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για τον Γ.Παπανδρέου.

Αν ισχύουν όλα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία λεπτά από τα κομματικά επιτελεία, που έχουν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, και ο ιδιωτικός τομέας θα ζήσει μαύρες μέρες και χρόνια με την μείωση πουα θα αγγίξει όλους τους μισθούς.

Τα βασικά της νέας συμφωνίας είναι μέχρι στιγμής:

– Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
– Μείωση επικουρικών 15% μεσοσταθμικά από 150 ευρώ και άνω(το ποσοστό παραμένει ακόμα ανοικτό)
– Μείωση 15% στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, Τραπεζών κ.λ.π)
– Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μέσα στο 2012
– Μετενέργεια στο τρίμηνο απο εξάμηνο

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μισθοί-εργασιακά

Μπορεί να διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά επι της ουσίας εξανεμίζεται!

Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας!

Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων (των ευγενών ταμείων):

Το βασικό σενάριο για τις επικουρικές συντάξεις προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές από τα 150 ευρω και πάνω.
Όμως από το τσεκούρι δεν γλυτώνουν και οι κύριες συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ) που θα δουμε να μειώνονται κατά 15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η συμφωνία κλείδωσε στις 4 τα ξημέρωματα, το κείμενο έφτασε στις 09.30 το πρωί στα κομματικά γραφεία και η επεξεργασία άρχισε. Εκεί τα βρήκαν σκούρα τα επιτελεία των κομμάτων αφού 16 σελίδες ήταν στα ελληνικά αλλά οι 30 με το «ζουμί» είναι στα αγγλικά!

Αύριο, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών σε ειδική συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Οι τροϊκανοί απαιτούν τα μέτρα να περάσουν άμεσα από τη Βουλή, ώστε ουσιαστικά τη Δευτέρα που λήγει το τελεσίγραφο (13 Φεβρουαρίου είχαν ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων) τα μέτρα να είναι εφαρμόσιμα.

Οι πληροφορίες που είδαν το… φως λένε επίσης ότι τελικά ως προς τα δημοσιονομικά έχουν βρεθεί τα περιβόητα 3 δισ. που απαιτούν οι τροϊκανοί. Με βάση αυτές τις πληροφορίες έρχονται περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος.
Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ
Στα έξοδα του κράτους περιλαμβάνονται και οι αμοιβές εργαζομένων και έτσι μπήκαν στο στρόχαστρο τα εργασιακά των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που ελέγχονται από το Δημόσιο, όπου ουσιαστικά αίρεται η μονιμότητα (διαβάστε εδώ)

Διαβάστε επίσης:
Απειλή απόλυσης για 68.000 υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ – Τράπεζες

#TAGS MM