Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Αναγκαστική προσγείωση πολεμικού αεροσκάφους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολιτικό αεροσκάφος που ερχόταν από την Αθήνα, ειδοποιήθηκε να αλλάξει πορεία…

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής (18-07-2010) στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”. Ο κυβερνήτης στρατιωτικού αεροσκάφους ανέφερε βλάβη στα συστήματά του, και ζήτησε άδεια να προσγειωθεί άμεσα.

Στο στρατιωτικό αεροσκάφος δόθηκε προτεραιότητα προσγείωσης, ενώ την ίδια ώρα πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Χανιά κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στο πρόβλημα που προέκυψε αναφέρθηκε ο αερολιμενάρχης Χανίων Κώστας Τσιώρος: “Ήταν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος το όποιο είχε ένδειξη βλάβης. Κάποιο όργανό του έδειξε βλάβη σε κάποιο σύστημα. Έπρεπε λοιπόν να μπει σε προτεραιότητα άφιξης. Προσγειώθηκε το αεροσκάφος με ασφάλεια, βγήκε από το διάδρομο και πήγε στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα όλη αυτή η διαδικασία επειδή ακολουθούσε το αεροσκάφος της Αegean, να αποφασίσει ο πιλότος ότι δεν του κάνει η καθυστέρηση αυτή και πήγε και προσγειώθηκε στο Ηράκλειο.”

Ο αερολιμενάρχης Χανίων δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος “έπιασε” με την κοιλιά στο τροχιόδρομο του αεροδρομίου.

“Όλα τα υπόλοιπα ότι έπιασε με την κοιλιά δεν το επιβεβαιώνει ο κρατικός αερολιμένας Χανίων, αλλά επειδή τυχαίνει να εμπλέκεται στρατιωτικό αεροσκάφος δεν μπορώ να δεσμεύσω την 115 Πτέρυγα Μάχης. Σε ότι αφορά το πολιτικό αεροσκάφος επιβεβαιώνω αυτό που σας είπα. Επειδή ήταν στη διαδικασία προσγείωσης με κατάσταση συναγερμού του στρατιωτικού αεροσκάφους, το δικό μας το πολιτικό, δεν μπορούσε να περιμένει άλλο από πάνω και να κάνει βόλτες και πήγε στο Ηράκλειο. Προσγειώθηκε με ασφάλεια ανεφοδιάστηκε και ηρθε μετά από λίγο στα Χανιά. Άφησε τους επιβάτες, πήρε τους επιβάτες και ‘χρεώθηκε’ κάποια καθυστέρηση”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε