Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Έχουνε μαθητές, δεν έχουνε σχολεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το κτιριακό πρόβλημα είναι πιο έντονο, στους δήμους Νέας Κυδωνίας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ακρωτηρίου Θερίσου και Κισσάμου που παρουσιάζουν αύξηση του μαθητικού πληθυσμού…

Η αύξηση του σχολικού πληθυσμού κυρίως σε περιοχές κοντά στην πόλη των Χανίων και το πρόβλημα της έλλειψης οικοπέδων για ανέγερση σχολείων, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στα Χανιά.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η εικόνα όσον αφορά τη σχολική στέγη είναι σχετικά καλή. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Ποντικάκης… ”Με το κτιριακό δεν έχουμε πρόβλημα στην πόλη των Χανίων όσο αφορά τα δημοτικά σχολεία. Το κτιριακό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κυρίως με τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους, μισθωμένους χώρους που είχε προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν ως επαγγελματικά καταστήματα και τώρα λειτουργούν ως νηπιαγωγεία ή είναι σε υπόγεια”.

Διαφορετική είναι η εικόνα στις εκτός πόλεως περιοχές όπου το κτηριακό πρόβλημα είναι πιο έντονο.Στην περιοχή της Κισσάμου, όπως επεσήμανε ο κ. Ποντικάκης, πρώτη προτεραιότητα είναι η ανέγερση τουλάχιστον ενός διδακτηρίου που θα στεγάσει ένα δημοτικό σχολείο και ένα νηπιαγωγείο.

Στο δήμο Νέας Κυδωνίας, έχει επιλεγεί η λύση των σχολείων προκάτ, που ωστόσο όπως επισημαίνει και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες.

Σε δήμους με μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση παρατηρούνται και τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με το σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Γιάννη Κανδαράκη, το 3ο και 4ο γυμνάσιο Χανίων λειτουργούν πρωί και απόγευμα. Σε γυμνάσιο του δήμου Νέας Κυδωνίας πολλά παιδιά φιλοξενούνται σε αίθουσες προκάτ, στο 4ο λύκειο στην Αμπεριά υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών, ενώ σε προκάτ αίθουσες στεγάζονται μαθητές στα γυμνάσια Σούδας και Βάμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε