Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Τα χρέη “πνίγουν” το γενικό νοσοκομείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χωρίς αναλώσιμα ιατρικά υλικά κινδυνεύει να μείνει άμεσα το νοσοκομείο Χανίων…

καθώς η διακοπή των προμηθειών λόγω ανεξόφλητων χρεών που αγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί ” αγκάθι” για τη διοίκηση του ιδρύματος.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης των Χανίων η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ολγα Λεβάκη, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική: “Χωρίς αντιδραστήρια και ιατρικά υλικά το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει” .

Σύμφωνα με την κ. Λεβάκη “η παρούσα διοίκηση κληρονόμησε ένα χρέος της τάξης των 90 εκατομμυρίων ευρώ . Το 2005 οι ανεξόφλητες οφειλές ανέρχονταν σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Χρωστάμε στις φαρμακευτικές εταιρίες 52 εκατομμύρια ευρώ, χρωστάμε στα αντιδραστήρια φαρμάκων γύρω στα 11 εκατομμύρια ευρώ, στα ορθοπεδικά υλικά 13 εκατομμύρια ευρώ. Όπως καταλαβαίνεται η κατάσταση είναι τραγική. Γίνεται προσπάθεια να ρυθμιστούν τα χρέη του 2004 και του 2005, να δοθούν μετρητά χρήματα, για να μπορέσουν οι εταιρίες να συνεχίσουν να μας τροφοδοτούν υλικά και τα αντιδραστήρια που χρειαζόμαστε αλλά και πρώτης ανάγκης υλικά όπως είναι τα γάντια, τα σωληνάκια, οι οροί που τελειώνουν μέσα σε μια βδομάδα” .

Καθησυχαστικός , αλλά και έντονα προβληματισμένος εμφανίσθηκε ο διοικητής κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης, υπογραμμίζοντας ότι κάποιες από τις εταιρίες των προμηθευτών έχουν διαβεβαιώσει ότι δε θα αφήσουν ακάλυπτα έκτακτα περιστατικά και δε θα κινδυνεύσει η ζωή ασθενών.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης, τόνισε ότι η λύση μπορεί πλέον να δοθεί μόνο σε κεντρικό επίπεδο. Το υπουργείο Υγείας καλείται να ρυθμίσει χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η προμήθεια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με το αναγκαίο ιατρικό υλικό. “Το ποσό του χρέους είναι τεράστιο . Οι σημερινές συνθήκες οι οικονομικές είναι γνωστές στη χώρα μας άρα αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει μέσα από μια συνολική συμφωνία να δοθεί άμεση λύση” υπογράμμισε ο κ. Δουλγεράκης . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Σε “κώμα” τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε