Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάνουν 40% του μισθού οι δημόσιοι υπάλληλοι – Μειώσεις και σε ΔΕΚΟ-ΟΤΑ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τελικά ο καυγάς του Ε. Βενιζέλου με την τρόικα τώρα αρχίζει να… μεταφράζεται. Η ουσία της διαφωνίας έγκειται στα έξοδα και αυτή μεταφράζεται κυρίως στη μισθοδοσία και τον αριθμό των υπαλλήλων του δημοσίου.

Έτσι το ενιαίο μισθολόγιο… αλλάζει πάλι και οι μειώσεις έρχονται πιο γρήγορα. Σε βάθος τριετίας και όχι σε βάθος πενταετίας.
Οι μειώσεις θα συμπεριλάβουν και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ και έτσι μέχρι το 2014 όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα όπου και αν υπηρετούν θα έχουν τις ίδιες απολαβές.
Εκτός από τα επιδόματα αδεία, Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το οικογενειακό, το ανθυγιεινό, και τα επιδόματα θέσεις και παραμεθορίου όλα τα υπόλοιπα (περίπου 96) καταργούνται.
Ένα πολύ μικρό ποσό θα ενταχθεί στο βασικό μισθό, ωστόσο η διαφορά που θα προκύψει θα είναι πολύ μεγάλη και φυσικά προς τα κάτω.
Για παράδειγμα υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών και του Οικονομικών θα χάσουν επιδόματα από 35 ως και 808 ευρώ το μήνα η αντίστοιχα υπάλληλοι των υπουργείων Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης επιδόματα από 55 ως και 550 ευρώ το μήνα.
Βέβαια εκτός από τους υψηλά αμειβόμενους υπάλληλους χαμένοι στην ουσία και σε βάθος χρόνου θα είναι και οι νεοεισερχόμενοι στο δημόσιο που θα παίρνουν μόνο το βασικό μισθό.

Διαβάστε επίσης:
Εργασιακή εφεδρεία από Οκτώβριο – Μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε