Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χάνουν ως και 2.100 ευρώ το χρόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μονάχα από τη μείωση 12% πάει… περίπατο ένας μισθός το χρόνο ενώ κάποιοι φαίνεται ότι βάζουν στο τραπέζι και την ενσωμάτωση 13ου και 14 μισθού στα μηνιάτικα.

Για παράδειγμα και μόνο με βάση των κατώτερο μισθό (όσοι παίρνουν παραπάνω α θα χάσουν περισσότερα) οι τραπεζι9οκοί υπάλληλοι θα χάσουν 120 ευρώ το μήνα (1.680 το χρόνο) οι εμποροϋπάλληλοι θα δουν το βασικό να μειώνεται κατά 108 ευρώ το μήνα (πάνω απ΄πο 1.500 το χρόνο) ενώ οι υπάλληλοι στον κλάδο των φαρμάκων θα χάσουν πάνω από 100 ευρώ το μήνα ( κάπου 1.450 το χρόνο)

Ως και 152 ευρώ μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος των υπάλληλων σε ναυτιλιακές εταιρείες από τα 1.270 που είναι σήμερα, ενώ οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων που έχουν αμοιβές περί τα 1.180 ευρώ (αρχιμάγειρες) θα δουν μια μείωση 1.40 ευρώ το μήνα ή 1.960.

Όλα τα παραπάνω μόνο στην περίπτωση που ισχύσει το 12% καθώς υπάρχουν και… χειρότερα. Το θέμα είναι αν θα αναφέρεται το ποσοστό μείωσης στο κείμενο που θα συζητηθεί με την τρόικα και θα γίνει μετά νόμος του κράτους.

Παράλληλα ορισμένοι φέρνουν ξανά το “παλιό” σχέδιο για την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος καλοκαιρινής άδειας. Ένα σχέδιο το οποίο τότε τουλάχιστον είχε απορύψει ο ΣΕΒ.

Το σχέδιο που είχε συζητηθεί  αρχές του περασμένου καλοκαιριού προέβλεπε τη σταδιακή ενσωμάτωσή τους στο μηνιαίο μισθό ή την αντικατάστασή τους από “πριμ παραγωγικότητας” κατά τη βούληση του εργοδότη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε