Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάος στις πολεοδομίες για τους ημιυπαίθριους

Το newsit βρέθηκε στην πολεοδομία Περισσού όπου καθημερινά οι ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να νομιμοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους τους στοιβάζονται σε ουρές από τις 5 το πρωί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του NewsIt από το υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι και χτες είχαν προχωρήσει μόλις 194.039 υποθέσεις από τους 1.400.000 ημιυπαίθριους που υπολογίζονται ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν.

Η διορία για την νομιμοποίηση λήγει στο τέλος του έτους. Ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να προλάβουν την διορία όσοι θέλουν να προχωρήσουν στην νομιμοποίηση. Καθημερινά στην πολεοδομία Περισσού από τις 5 το πρωί δημιουργούνται ουρές από τους ενδιαφερόμενους καθώς τα ραντεβού είναι ήδη κλεισμένα μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου ενώ κάποιοι λίγοι καθημερινά παίρνουν χαρτάκι για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, περίπου 15 άτομα.

Γιαυτό δεν είναι λίγες οι φορές που κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο και ο εκνευρισμός προκαλεί έκρυθμες καταστάσεις.

Είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι και λίγοι οι υπάλληλοι μας είπε πολιτικός μηχανικός που “τρέχει” τέτοιες υποθέσεις για λογαριασμό πελατών του. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλησαν να προχωρήσουν στην ρύθμιση ξεκίνησαν αργά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες εξυπηρετούνται ραντεβού που έχουν κλειστεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Ακούστε τι είπε στο Newsit ένας πολιτικός μηχανικός

Κοσμος που περιμένει να εξυπηρετηθεί

Οι υπεύθυνοι στις πολεοδομίες θεωρούν πως μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα έχουν “προχωρήσει” περισσότερες από 150.000 υποθέσεις καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Ο εκνευρισμός και οι αντεγκλήσεις είναι είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ακούστε πως  περιγράφει την κατάσταση μια γυναίκα που περιμένει για να δηλώσει τον ημιυπαίθριο.

O υπεύθυνος της πολεοδομίας δείχνει την λίστα με όσους θα εξυπηρετηθούν οι υπόλοιποι θα πρέπει να ξαναπάνε την επόμενη ημέρα  ξανά στις 5 το πρωί

Όσοι αποφασίσουν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους τους μέχρι το τέλος του έτους δεν θα πληρώσουν πρόστιμο. Μετα την λήξη της διορίας το κόστος θα ανέβει κατά 15% χωρίς σε αυτό να υπολογίζετε η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε