Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χάος στο ΙΚΑ Χαριλάου – Ασφαλισμένοι ξεροσταλιάζουν και γράφουν μόνοι τους, τα ραντεβού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τριτοκοσμικές εικόνες για ακόμα μία Παρασκευή – Οι ασφαλισμένοι σχηματίζουν ουρές από τις 05.00 και κάποιοι κάνουν τη δουλειά των νοσοκόμων (δείτε το βίντεο)

Όλα αυτά στο ΙΚΑ Χαριλάου, που διατηρούνται οι χειρόγραφες λίστες. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι ένα από τα 30 στη χώρα, που οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού. Όποιος θέλει φάρμακα ή ραντεβού με γιατρό πρέπει να πάει την Παρασκευή, για να πάρει σειρά για την επόμενη εβδομάδα.

Για ακόμα μία Παρασκευή λοιπόν, οι ασφαλισμένοι άρχισαν να γεμίζουν το ΙΚΑ από τις 05.00, για να πάρουν θέση στις λίστες για τα ραντεβού. Ποιος συμπληρώνει τις λίστες για τα ραντεβού; Όποιος να ‘ναι! Όποιος από τους ασφαλισμένους καλύτερα έχει την υπομονή και κάνει ωραία γράμματα!

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, κάποιοι από τους ασφαλισμένους ”τα μοιράζουν”. Άλλος γράφει τα ραντεβού για τον καρδιολόγο, άλλος για τον παθολόγο και άλλοι για τους υπόλοιπους γιατρούς και τα φάρμακα. Όποιος μπαίνει στο ΙΚΑ δηλαδή, ψάχνει να βρει τον ασφαλισμένο που είναι… επιφορτισμένος με τον γιατρό που θέλει ραντεβού!

Με απλά λόγια μπαίνεις στο ΙΚΑ και αρχίζεις να ψάχνεις που κάθεται ο άνθρωπος που συμπληρώνει τη λίστα για το δικό σου ραντεβού! Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2010, με την πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα και τους ασφαλισμένους να ανεβαίνουν το δικό τους γολγοθά…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε