Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Απολύσεις στο Δημόσιο και μετά δόση

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Απολύσεις στο Δημόσιο και μετά δόση

Η εμπλοκή με την τρόικα έδειξε ξεκάθαρα ότι οι δανειστές θέλουν και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ να παραμείνει ως έχει, να μην μειωθεί δηλαδή ο φόρος, αλλά και ότι επιμένουν στις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων και μάλιστα άμεσα στο Δημόσιο.

Οι τροϊκανοί δεν δέχονται μείωση του φόρου, αυτή είναι η ουσία της αντίδρασης στην κατάργηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ. Δεν δέχονται ότι θα διευρυνθεί η βάση φορολόγησης με τον νέο φόρο στα ακίνητα, δεν θέλουν να πειραματιστούν και να βρεθούν αντιμέτωποι με μια νέα μείωση στα έσοδα και έτσι επιμένουν να μείνει ο φόρος ως έχει.
Επί της ουσίας απαγόρευσαν την αλλαγή καθεστώτος και μαζί τη μείωση ως και 60% στο φόρο που πληρώνουν οι πολίτες (με βάση τουλάχιστον όσα έχουν διαρρεύσει για τον νέο φόρο ακινήτων).
Παράλληλα θεωρούν ότι είναι ημίμετρο η διαθεσιμότητα, καθώς η μείωση κατά 25% που θα επέλθει στους μισθούς 25.000 υπαλλήλων δεν αρκεί για να καλύψει το ποσό μείωσης που απαιτούν στα έξοδα μισθοδοσίας του Δημοσίου.
Επιμένουν σε απευθείας απολύσεις που θα σημάνουν 100% μείωση των… εξόδων για κάθε υπάλληλο.
Παράλληλα αποδείχθηκε ότι τόσο σε επίπεδο οργανογραμμάτων των δημόσιων υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο κατάρτισης του νέου φορολογικού (έστω και σε ό,τι αφορά στα ακίνητα) η ελληνική πλευρά ήταν ανέτοιμη να δώσει απαντήσεις, έτσι βρήκαν “πάτημα” να αρνηθούν μια συμφωνία.
Η ελληνική πλευρά αυτή τη φορά δεν πάει με … δάφνες στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο, πάει για ακόμη μια φορά να ζητήσει διευκόλυνση καθώς για ακόμη μια φορά απέτυχε να ολοκληρώσει τους στόχους.
Ταυτόχρονα ο Υπουργός Οικονομικών ήταν ένα “κλικ” κάτω ως προς τη δόση, αυτή τη φορά δεν μίλησε για εξασφαλισμένη δόση, αλλά για ¨κατά τη γνώμη του” εξασφαλισμένη δόση, με λίγα λόγια και η δόση εξακολουθεί να είναι στον αέρα.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση πήρε παράταση δύο εβδομάδων από την τρόικα, ώστε να ετοιμάσει τα σχέδια που απαιτούνται για να πάρει το πράσινο φως…

Διαβάστε επίσης:
Η τρόικα αποχωρεί χωρίς καμία συμφωνία – Θα πιέσει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής

Με εντολή Σαμαρά ακυρώθηκε το ραντεβού με την τρόικα – Δεν είναι ικανοποιήμενος και ζήτησε μεγαλύτερη διαπραγμάτευση για τα δάνεια και το χαράτσι

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

Δημόσιο: απολύσεις υπαλλήλων το 2014 – Κανονικά η διαθεσιμότητα 25.000 ως το τέλος του 2013

Στουρνάρας – τρόικα: Το… έληξαν νωρίτερα υπό το φόβο των Αγανακτισμένων!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε