Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Χάρισαν πρόστιμο 2 εκ. σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου!

Χάρισαν πρόστιμο 2 εκ. σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου!

Την ώρα που ο πολίτης σφίγγει το ζωνάρι από τη σκληρότερη λιτότητα που έχει “δει” η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά, στα πολύ “μαλακά” έπεσε επιχειρηματίας της Μυκόνου για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων.

Πρόκειται για την υπόθεση του πολυτελούς κλαμπ Nammos στην Ψαρού της Μυκόνου, στο οποίο διοργανώθηκε μεγάλη συναυλία με τον Αντώνη Ρέμμο, περύσι το καλοκαίρι. Στο πάρτι παρευρέθησαν 1500 άτομα και υπολογίζεται ότι ο καθένας πλήρωσε 150-250 ευρώ. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης εκείνη τη βραδιά δεν έκοψε ούτε μία απόδειξη… 

Η υπόθεση θα είχε περάσει απαρατήρητη σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ, αν συγγενής τότε υπουργού δεν διαπίστωνε ότι το τραπέζι που είχε κρατήσει, δόθηκε σε άλλη παρέα. Η οργή του συγγενούς μεταφέρθηκε στο τότε ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα τον έλεγχο του καταστήματος, απ’ όπου προέκυψε η τεράστια φοροδιαφυγή – ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Έξι μήνες μετά η υπόθεση ωστόσο παρέμενε “παγωμένη”, όπως έμεινε και σε όλη την προεκλογική περίοδο, χωρίς να έχει κινηθεί ούτε το ΣΔΟΕ, ούτε η εφορία Μυκόνου. Χρειάστηκαν παρεμβάσεις από το υπουργείο για να ανοίξει ξανά η υπόθεση. 

Το αποτέλεσμα; Την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του υπουργείου ενημερώθηκαν ότι στον επιχειρηματία επεβλήθη πρόστιμο 10.000 ευρώ. Αν το πρόστιμο πληρωθεί ενός 60 ημερών η τελική επιβάρυνση του επιχειρηματία θα είναι 3.000 ευρώ. Αυτό, τη στιγμή που από την ίδια την εφορία το πρόστιμο εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια – τα οποία όπως φαίνεται περισσεύουν..

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε