Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χειμώνας μέχρι και την Τρίτη – Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Χειμώνας μέχρι και την Τρίτη – Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου μας… περιμένουν και σήμερα.

Υπομονή όμως, γιατί ο χειμώνας θα κρατήσει έως την Τρίτη και από την Τετάρτη τα πράγματα… φτιάχνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο καιρός θα γίνει ανοιξιάτικος.

 Έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη την ορεινή και την κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Το χιόνι στην ορεινή Αρκαδία φτάνει τα 10 εκατοστά και το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στην ορεινή Κορινθία, στην περιοχή του Καμπέα στη Γορτυνία, τα χωριά του Φαλάνθου και στην ορεινή Κυνουρία.

Παρά το γεγονός ότι χιονίζει στον αυτοκινητόδρομο, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κορινθίας και της Αρκαδίας, αλλά και στην Εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο.

Πέντε συνεργεία της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας επιχειρούν αυτή την ώρα για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και ειδικότερα στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, στο Καλογερικό, στο δρόμο προς Καστρί – ‘Αγιο Πέτρο στη Κυνουρία, στα χωριά του Φαλάνθου και στην περιοχή του Καμπέα, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας.

Συνεχίζει να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα, λόγω των χιονοπτώσεων, δρόμοι να παραμένουν κλειστοί, ενώ σε μεγάλο μέρος του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Αχαΐας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα κλειστές, λόγω των χιονοπτώσεων, είναι οι επαρχιακές οδοί Πτέρης – Καλαβρύτων και Αροανίας – Τριπόταμων. Στην Αιτωλοακαρνανία κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καλλιθέας – Προυσού, στη θέση Αραπκέφαλα. Στην Ηλεία κλειστή, λόγω κατολισθήσεων, παραμένει η επαρχιακή οδός Πύργου – Τρίπολης μέσω Αρχαίας Ολυμπίας και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Αιγίου – Καλαβρύτων, Αράτας – Ζαρούχλας, από Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και σε όλο το οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.

Για την Τρίτη αναμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νότια, οι οποίες στις νησιωτικές παροχές θα είναι κατά τόπους έντονες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.  Βόρειοι άνεμοι 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Στην Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τις πρωινές ώρες στα νότια είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωί στα νότια και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά του νόμου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 14-03-2012

Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτιωση.στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμες.τις πρωινές όμως ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Πέμπτη 15-03-2012

Καιρός: βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές .
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 16-03-2012

Καιρός: γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα μέσα απο τη σελίδα του Νewsit Weather Center

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε