Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Χειμώνας στα Βόρεια… ως 30 στα Νότια

Οι σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και η άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και, κυρίως μετά το μεσημέρι, καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στη δυτική Στερεά. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής το απόγευμα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειότερα καταιγίδες οι οποίες από το βράδυ πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις. Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 30/09/2010

Ο καιρός τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε