Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χειρότερη των προβλέψεων η κρίση της ελληνικής οικονομίας

Ζούμε στην μοναδική χώρα της ευρωζώνης που παρουσιάζει ύφεση η οποία δυστυχώς ολοένα και επιδεινώνεται.
 

To Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2010 κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
 
Δεν πρόκειται για την απαρίθμηση ενός απλού στατιστικού στοιχείου αλλά για τον σημαντικότερο δείκτη της οικονομίας που ουσιαστικά αντανακλά το επίπεδο της ποιότητας ζωής.
 
Μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ, όπου κατά μέσο όρο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,2% σε ετήσια βάση.
 
Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τη Eurostat αφού το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε σε ετήσια βάση κατά 4,6% έναντι πτώσης 4,5% που προέβλεπε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ενώ και σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3%, τη στιγμή που η προσωρινή εκτίμηση του Νοεμβρίου έκανε λόγο για υποχώρηση της τάξης του 1,1%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε