Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποχώρησαν οι μεταλλωρύχοι από το Σύνταγμα – Ανοίγουν οι δρόμοι

Αποχώρησαν οι μεταλλωρύχοι από το Σύνταγμα – Ανοίγουν οι δρόμοι

Ηρεμούν τα πνεύματα στο κέντρο της Αθήνας, μετά την απόφαση των μεταλλωρύχων να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα λίγη μόλις ώρα πριν από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, που είχε προγραμματιστεί στις 18.00 στα Προπύλαια.

Μετά τη δυναμική παρουσία τους έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περίπου 7000 μεταλλωρύχοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή και το Σύνταγμα, με μοναδικό τους σύνθημα να μην κλείσουν τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και προστεθούν τα ονόματά τους στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Πριν από λίγη ώρα στο Καλλιμάρμαρο έφτασαν τα πούλμαν για να παραλάβουν τους μεταλλωρύχους, οι οποίοι αποχωρούν από την Αθήνα.


Όπως ανακοίνωσαν αναμένεται από Δευτέρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια της κυβέρνησης που επιχειρεί να παγώσει την επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

Καλυτερη είναι η κάτασταση αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας, μετά το χάος που προκάλεσε την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών.

Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα, ενώ οι διαδηλωτές έκαναν στάση στην πρεσβεία του Καναδά, στο Κολωνάκι, στο Μαξίμου και πριν από λίγο έξω από τη Βουλή.

Με σημαίες και συνθήματα έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, με τις οικογένειές τους, συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους υπέρ της συνέχισης της εξόρυξης χρυσού, δηλώνοντας διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αποσπάσουν μία οριστική απάντηση από την κυβέρνηση.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το ελληνικό κοινοβούλιο με τα αιτήματά τους: τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των μεταλλείων.

Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στους κάθετους δρόμους της πορείας, ενώ ο όγκος της διαδήλωσης καλύπτει το κομμάτι από τη Βουλή μέχρι και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Τη στήριξη της καναδικής πρεσβείας έχουν... εγγράφως οι μεταλλωρύχοι

Στάση στην πρεσβεία του Καναδά

Στάση στο Μαξίμου

Στάση στο Μαξίμου

Έξω από τη Βουλή

Μπροστά από τη Βουλή

Έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών

Νωρίτερα, ύστερα από συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στη λεωφόρο Μεσογείων, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της περιοχής είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αποστόλη Αλεξόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ανακοίνωση με τις θέσεις της κυβέρνησης.

Κλειστή η Σταδίου

Πλατεία Συντάγματος

Επί ποδός ήταν η αστυνομια, καθώς στα Προπύλαια είχε προγραμματιστεί για τις 18.00  συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική που ζητά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε