Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χημικά και ξύλο στην κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Χημικά και ξύλο στην κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
,

– Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν το ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου στην οδό Σταδίου
– Κατά την έξοδό τους καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ
– Έπεσαν χημικά και επικράτησε ένταση στην είσοδο του γραφείου του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών
– Καταγγελίες ότι χτυπήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας
– Μήνυση κατά άνδρα των ΜΑΤ από τον βουλευτή Διαμαντόπουλο
– ΕΔΕ διέταξε ο Ν. Δένδιας μετά τις καταγγελίες βουλευτών ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς

Σε συμβολική κατάληψη του ακαδημαϊκού γραφείου του Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών Γ. Μέργου προχώρησαν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 09:30

Οι νεολαίοι ανέβηκαν στο γραφείο του κ. Μέργου όπου ανάρτησαν ένα πανό στο μπαλκόνι και έβαλαν αφίσες διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.



Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά την έξοδό τους στην είσοδο του κτιρίου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών. Κάποια από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ξυλοδαρμό, λέγοντας μάλιστα ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν τον βουλευτή Κ. Μπάρκα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ισχυρίζεται πως αναγνώρισε τον άνδρα των ΜΑΤ ο οποίος παρά το γεγονός ότι του υπέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα τον χτύπησε άσχημα με γκλοπ.
Πρόθεση του βουλευτή είναι να καταθέσει μήνυση ζητώντας μάλιστα να παρουσιαστεί ενώπιον του ολόκληρη η διμοιρία ώστε να προβεί σε αναγνώριση

“Μέργο των 6.000 ευρώ σου φαίνονται πολλά τα 586; Ζήσε εσύ με τόσα” Έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου.


Αν και στην ανακοίνωσή του οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για μια συμβολική κίνηση φαίνεται ότι επιλέχθηκε μια τακτική έντασης καθώς υπήρχε το προηγούμενο των μελών του ΠΑΜΕ με την κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας και τα γνωστά επακόλουθα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Διαβάστε επίσης:

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν το γραφείο του Γ. Μέργου

Ποιός είναι ο κύριος Γιώργος Μέργος

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε