Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χορηγίες 25 εκ. ευρώ πήρε η ΓΕΝΟΠ σε μία δεκαετία

Γύρω στα 25.2 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει το συνδικάτο της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ, από το 1999 ως σήμερα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που εστάλη στην υπουργό Περιβάλλοντος.

Το ποσό αυτό δόθηκε είτε με θεσμοθετημένες διαδικασίες, σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, είτε εκτάκτως με αποφάσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Τα κονδύλια ξεπερνούν τα 3 εκ. ευρώ το χρόνο και κατευθύνονται σε “μετακινήσεις μελών στο εξωτερικό”, “ανάπτυξη σχέσεων εργαζομένων και συμμετοχή τους σε ομοειδείς οργανώσεις”, “ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων”, “προγράμματα κοινωνικού και αγροτικου τουρισμού”.

Αυτό προκύπτει από επίσημο έγγραφο που διέρευσε σε site του Ίντερνετ, το οποίο έστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ τον Νοέμβρη στην ΥΠΕΚΑ μετά τη γνωστοποίηση του δανείου 500.000 ευρώ που η ίδια η ΔΕΗ έδωσε στη … ΓΕΝΟΠ.

Οι επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ μάλιστα εκτοξεύτηκαν από το 2004 και μετά. Τη χρονιά εκείνη – όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος στα ΝΕΑ- ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας έδωσε bonus 2,5 εκ. ευρώ στο συνδικάτο για την καλή ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αγώνες πέρασαν αλλά το κονδύλι ξαναδόθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το 2006. Την χρονιά εκείνη τα συνολικά ποσά επιχορηγήσεων προς το συνδικάτο έφτασαν τα 4,7 εκ. ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις φέρονται να τριπλασιάστηκαν από το 2005 και μετά.

Κύκλοι του υπ. Περιβάλλοντος αποκάλυψαν στην εφημερίδα ότι η κ. Μπιρμπίλη έστειλε τα στοιχεία προς διερεύνηση προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η ΓΕΝΟΠ από την πλευρά της λέει ότι το συνδικάτο δέχεται επίθεση, σε μία περίοδο που αγωνίζεται κατά του ενδεχομένου ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και ότι τα κονδύλια που δόθηκαν είναι θεσμοθετημένα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε