Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χωρίς ανάσα! 40άρια από σήμερα μέχρι και την Τρίτη! – Στα ύψη και το όζον!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Που θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
– Τι λένε οι μετεωρόλογοι
– Αφόρητη η κατάσταση και τη νύχτα
– Η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς

Προθάλαμος του καύσωνα που έρχεται η ημέρα σήμερα, με τη θερμοκρασία θα φτάνει μέχρι και τους 38 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία στο κέντρο των πόλεων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40. Εξασθενούν οι άνεμοι.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες εκτίναξαν και τις τιμές του όζοντος. Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκαν σήμερα υπερβάσεις ατο σταθμό Νέας Σμύρνης.

Στις 16:00, η τιμή ήταν 195 μg/m³. Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

 Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητείται να ακολουθηθούν οι εξής οδηγίες: 

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και οι βοριάδες δεν θα ρίξουν τον υδράργυρο κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ενδεικτικό των πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι οτι στις 9 το βράδυ και οι 5 υψηλότερες θα είναι πάνω από 30 βαθμούς:

ΜΥΤΙΛΗΝΗ  33 °C
ΑΘΗΝΑ        32 °C
ΚΟΜΟΤΗΝΗ    32 °C
ΜΥΚΗΝΕΣ        32 °C
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ    32 °C

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι μέχρι 4, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι 4 τοπικά 5 μποφόρ. Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο το σκηνικό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πνέει από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 και στο κέντρο της Αθηνάς έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 13/08 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός. Μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

 Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φθάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
  

Την  Κυριακή  και την Δευτέρα  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις θα έχει στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι ακόμα πιο ζεστός αφού η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε