Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Χωρίς ελπίδα οι συμβασιούχοι

Τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ, που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 έως το 1998, θα εισηγηθεί στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο αεροπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης.

Ακολουθώντας παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας, ο κ. Δουλγεράκης θα υποστηρίξει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και ενόψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την τελευταία επί του θέματος των συμβασιούχων απόφασή της το 2007 ήταν αρνητική για τους συμβασιούχους και ανέτρεψε άλλη ευνοϊκή απόφαση της Ολομέλειας, που είχε εκδοθεί πριν 18 μήνες.

Ο κ. Δουλγεράκης θα αναφέρει επίσης, ότι οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή οδηγία 1999/170/ΕΚ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να κρίνονται κατά περίπτωση οι υποθέσεις των συμβασιούχων με κριτήριο αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πάντως, νομικοί σχολίαζαν ότι η εισήγηση δεν λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ, που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εργάστηκαν στον Οργανισμό αυτόν πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και κατά συνέπεια είναι εκτός νομικού πλαισίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε