Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χωρίς γιατρούς σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην Υγεία.

Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «μισθολογική εξόντωση» των γιατρών και για ένα Σύστημα Υγείας το οποίο «διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%».

Επιπλέον, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας, καθώς και των υπόλοιπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται, όπως αναφέρει, σε απόλυση, εκτιμώντας ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει και τα νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία κηρύσσει επίσης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως «Πανελλαδική Ημέρα Λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς Ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη ημέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας. Το πρωί θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων και στις 13.00 ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας (12.00 – 15.00), θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλάκ άουτ στα νοσοκομεία την Τετάρτη! Χωρίς γιατρούς το ΕΣΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε