Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα – Παράνομη η απεργία – Στις 10 αποφασίζουν οι εργαζόμενοι

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα – Παράνομη η απεργία – Στις 10 αποφασίζουν οι εργαζόμενοι

– Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία της Δευτέρας
– Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη  τα τρόλεϊ
– Ξεκινούν οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού 
– Έρευνα για το αν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προκηρύξει για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη, παρά την απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ – ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τη διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών.

Οι οδηγοί στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί, οπότε μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στο λεκανοπέδιο.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των συρμών του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ μετ΄μεποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των τρόλεϊ. Παρά την απόφαση των εκπροσώπων των εργαζομένων, λίγα ήταν τα οχήματα που βγήκαν στους δρόμους.Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, κυκλοφορούσε περίπου το 70% του στόλου των τρόλεϊ.

Μετά απο συνάντηση των εργαζομένων στα τρόλεϊ με τη διοίκηση, που έγινε σε καλό κλίμα, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν πως από την Τρίτη θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους και όλα τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Νωρίτερα, προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλει και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.

Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης ενώ έγκειται στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε συλλήψεις των απεργών.

Διαβάστε

Απεργούν τα λεωφορεία – Κανονικά τρόλει, προαστιακός και ΟΣΕ

Ανεστάλη η απεργία σε τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακό – Συνεχίζουν ΜΟΝΟ οι οδηγοί των λεωφορείων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε