Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χωρίς Μετρό και σήμερα παρά την δικαστική απόφαση – Προβλήματα και στα άλλα μέσα μεταφοράς

Χωρίς Μετρό και σήμερα παρά την δικαστική απόφαση – Προβλήματα και στα άλλα μέσα μεταφοράς

– Ο υπουργός Μεταφορών κατήγγειλε τους εργαζόμενους ότι πληρώνονται ενώ απεργούν
– Στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία και τρόλει 11:00 με 16:00
– Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους

Χωρίς μετρό θα είναι και σήμερα η πρωτεύουσα καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Παράλληλα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Μετά την απόφαση αυτή η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ κάλεσε τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους, κάτι που τελικά δεν πρόκειται να γίνει.

Αυτές οι συνεχιζόμενες απεργίες έχουν προκαλέσει τεράστια κόντρα ανάμεσα στους εργαζομένους και το υπουργείο Μεταφορών, με τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «απεργίες μαϊμού» όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν. Ο υπουργός κατήγγελλε ότι «οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει. Όπως ανακοίνωσαν, θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη 11.00 με 16.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με επίταξη απειλεί ο Χατζηδάκης τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ – Μιλά για απεργίες – μαϊμού – Εργαζόμενοι:Συκοφαντίες ότι απεργούμε και πληρωνόμαστε

Χωρίς Μετρό και σήμερα! – Στάση εργασίας σε τραμ και ηλεκτρικό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε