Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Χωρίς νερό 11 χωριά στη Φθιώτιδα. Κατεβάζει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια η ΔΕΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οφειλές του που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το LamiaNews η ΔΕΗ έχει προαναγγείλει διακοπή ρεύματος σε 11 χωριά της Φθιώτιδας επειδή έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς που αγγίζουν τις 244.000 € αλλά και συγχρόνως δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν έστω ποσοστό από το χρέος τους

Στο μεσοδιάστημα έγιναν επαφές, εξασφαλίστηκαν κάποιες παρατάσεις που εκπνέουν την 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποια λύση.

Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελατείας κ. Θεόδωρος Ντούρος σημειώνει:

“Απ’ την Τρίτη 1/2/2011 θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια και κατά συνέπεια η παροχή νερού σε όλα τα Διαμερίσματα των πρώην Δήμων Ελάτειας & Τιθορέας, λόγω υπερβολικού και διαχρονικού χρέους και αδυναμίας διακανονισμού, ένεκα της μη εξόφλησης έστω και του τρέχοντος τετραμήνου απ’ τους πολίτες τους”.

Λίγα 24ωρα πριν ο κύριος Ντούρος είχε κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες του δήμου να πληρώσουν από 20 ευρώ ο καθένας, έναντι των λογαριασμών του νερού, για να μπορέσουν να συλλέξουν ένα ποσόν ώστε να γίνει ρύθμιση του χρέους προς στη ΔΕΗ.

Όμως αυτή η προσπάθεια απέτυχε αφού όπως αναφέρει στην ανακοίνωση “φαίνεται πως η έκκλησή μου για εξυπηρέτηση των ελαχίστων των χρεωστικών οικιακών λογαριασμών σας δεν έτυχε της προσήκουσας προσοχής εκ μέρους σας ή και να εξελήφθη ως ψυχαναγκαστική χωρίς σημαντικό λόγο κι αιτία”.

Έτσι, από τους τρεις πρώην δήμους που συγκροτούν το νέο δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας μόνο στον έναν θα δουλεύει κανονικά το αντλιοστάσιο ενώ στους άλλους δύο προβλέπεται διακοπή νερού. “Δυστυχώς μας είναι πρακτικά αδύνατο να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης απ’ την Αμφίκλεια κι γι’ αυτό προνοήστε για την εξασφάλιση νερού όσο το δυνατόν περισσότερου…” καταλήγει ο δήμαρχος στην ανοιχτή του επιστολή προς τους δημότες Ελάτειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε