Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς ταμειακές μηχανές δεκάδες περίπτερα διότι τελείωσε το χαρτί

Χωρίς ταμειακές μηχανές δεκάδες περίπτερα διότι τελείωσε το χαρτί

1 στους 2 πολίτες δεν ζητούν αποδείξεις από περίπτερα και ταξί.1 στις 2 εταιρείες ταμειακών μηχανών δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο νόμος των αποδείξεων στις εταιρείες που πωλούν και αναβαθμίζουν ταμειακές μηχανές, λόγω της αυξημένης ζήτησης των τελευταίων ημερών. Περιπτεράδες και ταξιτζήδες ζητούν απεγνωσμένα να εγκαταστήσουν το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα αφού οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Μιλώντας στο Newsit ο Λευτέρης Συκάς, ιδιοκτήτης εταιρείας ταμειακών μηχανών, αναφέρει πως παρόλο που η δουλειά έχει αυξηθεί έως και 70% τον τελευταίο μήνα, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες. Όπως επισημαίνει δεν είναι μόνο η αγορά καινούργιων προϊόντων αλλά και η αλλαγή του ΦΠΑ στις ταμειακές μηχανές από 10% σε 11% και από 21% σε 23%.

” Δεν ξέρουμε ποιον να εξυπηρετήσουμε εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης. Μας παίρνουν τηλέφωνο εκατοντάδες πελάτες μας καθημερινά και μας ζητούν εξυπηρέτηση. Εμείς όμως μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μόνο μερικές δεκάδες” τονίζει χαρακτηριστικά.

 Οι πολίτες δεν ζητούν τις αποδείξεις από τα περίπτερα

Παρόλο τον μεγάλο ντόρο που έγινε για την έκδοση αποδείξεων, φαίνεται τελικά πως τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει και τόσο. Το Νewsit βρέθηκε σε περίπτερα και πιάτσες ταξί και διαπίστωσε ότι οι αποδείξεις παραμένουν μαζεμένες στο στα σημεία που κόπηκαν.

 ”Δεν μου έχει ζητήσει κανείς απόδειξη μέχρι στιγμής”, λέει ο κ. Γιάννης, περιπτεράς στο Μαρούσι.”Εγώ προμηθεύτηκα το μηχάνημα, κόβω κανονικά αλλά κανένας πελάτης δεν ενδιαφέρεται. Ακόμα και όταν τους το λέω μου απαντάνε να κρατήσω την απόδειξη”

 ”Για να πάρει ο πελάτης την απόδειξη πρέπει να του την δώσω στα χέρια του μαζί με τα ρέστα” αναφέρει ο κ. Γιώργος, περιπτεράς σε κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.” Βασικά δεν είναι πρακτικό. Ο πολίτης έρχεται στο περίπτερο να πάρει κάτι βιαστικά και να φύγει. Δεν έχει συνηθίσει να παίρνει απόδειξη. Άσε που μέχρι να του την κόψω έχει εξαφανιστεί” προσθέτει.

Γεμάτα άχρηστες αποδείξεις και τα ταξί

Μία από τα ίδια συμβαίνει και στην πιάτσα των ταξιτζήδων.” Για μικρο ποσά δεν ενδιαφέρεται κανείς να πάρει απόδειξη” λέει ο κ. Νίκος, ιδιοκτήτης ταξί.”Εγώ κόβω κανονικά ,όπως υποχρεούμαι άλλωστε αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει ζητήσει” προσθέτει.

  

” Ένα 75% είναι αυτοί που δεν ζητάνε απόδειξη, εκτός αν είναι από κάποια εταιρεία,οπότε αναγκαστικά πρέπει να την πάρουν για να πληρωθούν” λέει ο κ. Μιχάλης, ταξιτζής στο επάγγελμα.”Τις μαζεύω στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για κάθε ενδεχόμενο” τονίζει χαρακτηριστικά.

  Τσουχτερά και τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Παναγιώτη Παντελή, ο νόμος 3842 προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Το αρχικό πρόστιμο ανέρχεται στα 600 ευρώ ενώ αν επαναληφθεί για τρεις φορές τότε η ποινή είναι δύο μήνες φυλακή εξαγοράσιμη και κλείσιμο της επιχείρησης για ένα μήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε