Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χριστόφιας και Έρογλου στο πρώτο τους δείπνο

Ο Δημήτρης Χριστόφιας. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Δημήτρης Χριστόφιας. ΦΩΤΟ REUTERS
Άγνωστο το τι θα περιλαμβάνει το μενού στο δείπνο Χριστόφια – Έρογλου όμως σίγουρα πολλά θα φανούν από τη πρώτη τους συνάντηση.

 

Δείπνο γνωριμίας θα έχουν το βράδυ ο πρόεδρος της Κύπρου και ο νέος κατοχικός ηγέτης ύστερα από πρόσκληση του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.
 
Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου θα συναντηθούν στις 20:00 σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας. Παρόντες θα είναι επίσης ο κ. Ντάουνερ και οι σύμβουλοι των δύο ηγετών στις διαπραγματεύσεις Γιώργος Ιακώβου και Κουτρέτ Όζερσαϊ.
 
Στο δείπνο οι δύο ηγέτες έχουν προσκληθεί με τις συζύγους τους.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν απηύθυνε κάλεσμα για λύση του Κυπριακού σε ομιλία που εκφώνησε σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας, την οποία επισκέπτεται προκειμένου να παραστεί σε διεθνή σύνοδο που διοργανώνεται το Σάββατο για τη Σομαλία.
 
«Ας αδράξουμε την ευκαιρία στην Κύπρο. Οι συνομιλίες επαναλαμβάνονται την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι «οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πρέπει να πάρουν μία απόφαση, οι άνθρωποι έχουν υποφέρει πολύ, για πολύ καιρό».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε