Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χρόνια πολλά – Καλά Χριστούγεννα – Φιλιά πολλά – Αλλά δώρο ΓΙΟΚ

Με επισκέψεις μ’ άδεια χέρια και με ευχές ανέξοδες θα βγάλουν τις υποχρεώσεις στις γιορτές το 60% των Ελλήνων.
 

Όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων «Interview», σε πανελλαδικό δείγμα 401 ατόμων, ”μαχαίρι” στις χριστουγεννιάτικες δαπάνες για δώρα προς συγγενείς και φίλους, θα βάλουν φέτος πάνω από έξι στους δέκα Έλληνες με ποσοστό 62,3%, από 41,8% πέρυσι.
 
Σε ποσοστό 76,6% δηλώνουν ότι οι φετινές γιορτές τούς βρήκαν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, από ό,τι οι περσινές, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009 ήταν στο 44,2%.
 
Οι μεγάλες περικοπές στις δαπάνες δε φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τα παιδιά αν κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ατόμων, που ξεπερνάει το 24,7% δηλώνει ότι ο «Αη Βασίλης» δε θα επισκεφτεί φέτος το σπίτι τους.
 
Η κρίση τσακίζει και την διασκέδαση καθώς το 51,9% δεν θα ξεμυτίσει από το σπίτι.
 
Στο μεταξύ, ποσοστό 10,4%, από 16,3% πέρσι, δηλώνουν ότι δεν θα βγουν να ψωνίσουν σαν να μην υπάρχει αύριο, παρά την κρίση, με τις γυναίκες να είναι πιο αποφασισμένες σε ποσοστό 16,2%, έναντι μόλις 5% των ανδρών.
 
Η πτώση φτάνει στο 54,5% για τα καλλυντικά, στο 58,4% για τα ταξίδια, στο 64,9% για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και στο 66,2% για τα κινητά τηλέφωνα, στο 75,3% για διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και στο 76,6% για τα κοσμήματα-αξεσουάρ (με 76,6%). Όλα τα ποσοστά είναι κατά πολύ υψηλότερα, σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση των περσινών Χριστουγέννων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε