Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χρυσάφι τα οικόπεδα με θέα… την Σπιναλόγκα!

EUROKINISSI
EUROKINISSI
Το «Νησί» έχει προκαλέσει μεγάλη ζήτηση από Ελληνες και ξένους. Eνα από τα οικόπεδα, έκτασης 5-6 στρεμμάτων, έφθασε να τιμάται έως και 1 εκατ. ευρώ όσο και αν σας ακούγεται παράξενο.

Στα ύψη έχει εκτινάξει την κτηματομεσιτική αγορά της ευρύτερης περιοχής της Ελούντας το σίριαλ του MEGA “Το νησί”, που εκτυλίσσεται στη Σπιναλόγκα στην Κρήτη.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, παράγοντες της αγοράς και τοπικοί φορείς, δήλωσαν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ελληνες και ξένους που ζητούν ενημέρωση για τιμές οικοπέδων και σπιτιών με θέα τη Σπιναλόγκα.
 
“Αυτή την περίοδο ό,τι “βλέπει” στη Σπιναλόγκα έχει ζήτηση. Πολλοί Ελληνες αλλά και ξένοι επικοινωνούν με το γραφείο μας και ρωτάνε αν υπάρχει διαθέσιμο σπίτι ή οικόπεδο”, αναφέρει ο κτηματομεσίτης Κώστας Ανδρουλάκης. Ο ίδιος τονίζει ότι αυτή η τάση θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες και από εκεί που υπήρχε πτώση πωλήσεων αλλά και τιμών λόγω κρίσης θα έχουμε αύξηση αγοροπωλησιών.
 
Οι περισσότεροι αναζητούν οικόπεδο για να κτίσουν με δεδομένο ότι οι τιμές των ακινήτων είναι υψηλές, καθώς πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
 
Κτηματομεσίτες λένε πως υπάρχουν προς πώληση οικόπεδα και ένα μάλιστα από αυτά με θέα τη Σπιναλόγκα έκτασης 5 – 6 στρεμμάτων έφθασε να τιμάται ένα εκατομμύριο ευρώ.
 
“Μας ζητούν πληροφορίες για οικόπεδα και κατοικίες σε Ελούντα και Πλάκα και του χρόνου περιμένουμε κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση. Φέτος λόγω της κρίσης είχαμε πτώση 10 – 20%, αλλά όλα δείχνουν ότι τα δεδομένα αλλάζουν μετά την προβολή του σίριαλ”, λέει ο κτηματομεσίτης Σταμάτης Ξενάκης, ενώ ο συνάδελφός του Γιώργος Σακαλάκης υπογραμμίζει: “Η περιοχή της Ελούντας και της Πλάκας λόγω τοποθεσίας και φυσικού τοπίου ποτέ δεν χάνει την αξία της. Εδώ και χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για Ελληνες και ξένους επισκέπτες και επενδυτές. Ισως είναι η μοναδική περιοχή στην Κρήτη που μπορεί να “αντέξει” υψηλές τιμές”.
 
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, μιλώντας στο “Εθνος”, επισημαίνει τα θετικά της προβολής του σίριαλ για την περιοχή και ζητά λόγω της αυξημένης κίνησης να μην κλείσει φέτος τον χειμώνα η Σπιναλόγκα όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.
 
Σε επιστολή που απέστειλε χθες προς το υπουργείο Πολιτισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς τονίζει: “Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη Σπιναλόγκα. Είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Κρήτης μετά την Κνωσό.
 
Διαδραματίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην προβολή του νησιού και στον τουρισμό.
 
Ενδιαφέρον υπάρχει και για τις χειμερινές περιόδους που δυστυχώς όμως η Σπιναλόγκα παραμένει κλειστή. Θεωρούμε ως εκ τούτου αυτονόητο να λάβετε όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να παραμείνει ανοικτή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση”.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε