Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Χρυσές δουλείες κάνουν οι εταιρείες συστημάτων ασφαλείας – Μισό δισ. ο τζίρος

Είναι από τους λίγους κλάδους που η κρίση δεν έχει αγγίξει. Αντίθετα, καθώς αυξάνεται η εγκληματικότητα έχουν δει το τζίρο τους να εκτοξεύεται.

Πρόκειται για τις εταιρείες security και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας, οι οποίες το 2009 έκαναν τζίρο μισού δισ. στη χώρα μας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν στις εταιρείες αυτές που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι τους “φρούριο”. Το κόστος μπορεί να ξεκινήσει από τα 600 ευρώ και μπορεί να φτάσει στα 3.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης εταιρείας security Μ. Τσουκαλαδάκης λέει: “Από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά υπήρξε μία εκπληκτική άνοδος στις πωλήσεις συστημάτων ασφαλείας. Μιλάμε για μια πραγματική έξαρση. Ο κόσμος είναι φοβισμένος και αναζητά λύσεις”.

Το πιο απλό που μπορούν να κάνουν, όπως λέει, είναι ένας συναγερμός διαμερίσματος που στοιχίζει γύρω στα 600 ευρώ. Σε πιο πολύπλοκα συστήματα έχουμε ακόμη ραντάρ και δέσμες λέιζερ στους εξωτερικούς χώρους – εκεί το κόστος μπορεί να αγγίξει και τα 3.000 ευρώ.

Όπως λέει ο κ. Τσουκαλαδάκης, οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκεφτηκαν την εταιρεία του είχαν πέσει θύματα διαρρήξεων και μάλιστα όσοι βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της ληστείας ήταν πολύ πιο απαιτητικοί από τους άλλους.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2009 σημειώθηκαν 90.000 ληστείες έναντι 50.000 το 2005, δηλαδή η εγκληματικότητα εκτοξεύτηκε κατά 80%.!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε