Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χρυσόστομος Κύπρου: Να αγωνιστούμε για απελευθέρωση

Χρυσόστομος Κύπρου: Να αγωνιστούμε για απελευθέρωση

Την επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και κατοχής υποδεικνύει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στο πασχαλινό μήνυμά του. «Να αγωνιστούμε για απελευθέρωση, και όχι για μια οποιαδήποτε “επανένωση”», υπογραμμίζει.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τονίζει επίσης:

    -Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την ένταξή μας στην Ευρώπη. Δεν είμαστε Ευρωπαίοι δεύτερης κατηγορίας, ώστε μόνο εμείς να μη δικαιούμαστε ό,τι δικαιούνται όλοι οι άλλοι.

    -Αν εμείς δεν αγωνιστούμε με σθένος, κανένας δεν θα ενδιαφερθεί, αυτοβούλως, για μας. Προτρέπουμε, ως εκ τούτου, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία όπως ενωτισθούν τη φωνή του χρέους, που προέρχεται από την υπερτρισχιλιετή ελληνική Ιστορία μας και τη δισχιλιετή χριστιανική πορεία μας, και μη ενδώσουν σε δυσκολίες και πιέσεις.

    -Με τις σκέψεις αυτές, και με την αγωνία για την πορεία του εθνικού μας θέματος να μη μας επιτρέπει να αφεθούμε πλήρως στην αναστάσιμη χαρά, απονέμουμε σε όλους την πατρική ευλογία μας και απευθύνουμε το χαιρετισμό της αγάπης μας.

    «”Ο συντρίψας κράτος θανάτου”, είθε να καθοδηγεί όλους, λαό και ηγεσία, στην πορεία του χρέους και της ευθύνης», καταλήγει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε