Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Xθές δεν γράφτηκε ιστορία στους δρόμους της Αθήνας!

Πολλά συνθήματα που ακούγονται στις πορείες λένε πως η ιστορία γράφεται με ανυπακοή ρήξη, βία, επανάσταση και στον δρόμο.

Πρέπει να το παραδεχθούμε. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τουλάχιστον όχι τώρα πια. Χρειάζονται άλλες μορφές δράσης και πίεσης. Κινητοποιήσεις που να χτυπούν κατευθείαν εκεί που πονάει το σύστημα και όχι κινητοποιήσεις που χτυπούν την κοινωνία.

Η επανάσταση με τον τρόπο που έχει πολύς κόσμος στο μυαλό του δεν θα έρθει με την βία, το πλιάτσικο, την καταστροφή.

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν χθές στον δρόμο (και καλά έκαναν) αλλά τελικά χωρίς αποτέλεσμα. Η ιστορία γράφεται με τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Στις εκλογές του 2009 η αποχή ήταν τεράστια και έφτασε το 29,1%! Κυριακή των εκλογών και τα εκλογικά κέντρα ήταν άδεια, ενώ οι καφετέριες γεμάτες. Δυομισι χρόνια μετά ιδού τα αποτελέσματα, ο επαναστάτης νεοέλληνας του φραπέ ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για το τι συμβαίνει στην χώρα του. Στις επόμενες εκλογές ας θυμηθεί ξανά την επαναστατική του δράση με την ψήφο του.

Έχουμε το χειρότερο πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης και νομίζω πως έρχεται η ώρα για να κάνουμε εμείς απολύσεις και περικοπές σε αυτούς.

Η ιστορία γράφτηκε την περασμένη εβδομάδα όταν οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το μέλλον μας και όχι χθές το βράδυ στους δρόμους της Αθήνας.

Σύντομα θα γράψουμε εμείς ιστορία για το μέλλον το δικό τους, όχι με την βία αλλά με την Δημοκρατία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε