Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χτύπησε την Κέρκυρα το βρετανικό “κανόνι”

Ρεπορτάζ του Newsit αναδυκνύει τις πρώτες επιπτώσεις απο το “κανόνι” βρετανικών εταιριών απο την αρχή του χρόνου.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 13 Αγγλικές εταιρίες όπως η Kiss έχουν βάρεσει  “κανόνι ” από την αρχή του έτους. Μετά τις 15 Σεπτέβρίου αναμένονται ακόμα τέσσερις εταιρίες να βάλουν λουκέτο, υποστηρίζουν γνώστες της αγοράς. “Τη νύφη”σε αυτές τις περιπτώσεις πληρώνουν μικροί και μεσαίοι τουριστικοί πράκτορες, που κλείνουν ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια για λογαριασμό τέτοιων εταιριών και στο τέλος χάνουν τα χρήματα τους.

Το Newsit είναι σε θέση να γνωρίζει δύο τουλάχιστον περιπτώσεις πρακτόρων που έχασαν συνολικά περισσότερα από 500.000 ευρώ εξαιτίας των εταιριών που φαλήρισαν. Πρόκειται για έναν τουριστικό πράκτορα στην Κέρκυρα ο οποίος συνεργαζόταν και με τις δύο εταιρίες (Kiss και Cordrail) και ο οποίος έχασε 200.000 ευρώ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μεγάλο τουριστικό πράκτορα που διετέλεσε και μέλος του ΔΣ της HATTA ο οποίος πέρυσι σε ανάλογο “κανόνι” έχασε 350.000 ευρώ και με το ζόρι γλίτωσε την επιχείρησή του.

H Kiss Flights που κήρυξε πτώχευση, διακινούσε κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες κυρίως προς την Ελλάδα, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Ήδη μόνο στην Κέρκυρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 2000 Βρετανοί και σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Βασίλη Καλούδη η ζημιά που θα υποστεί ο τουρισμός του νησιού ξεπερνά τους 10.000 τουρίστες οι οποίοι είχαν κλείσει μέσω της εταιρίας Kiss να πετάξουν προς την Κέρκυρα.  Πάντως ο υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης έδωσε εντολή να διευκολυνθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα γραφεία του ΕΟΤ, όσοι τουρίστες έχουν έρθει στη χώρα μας μέσω της βρετανικής εταιρίας οργάνωσης ταξιδίων.

Μεγάλη είναι η ζημιά για τους ξενοδόχους που είχαν δεσμεύσει τα δωμάτια τους για τους συνολικά 50 χιλιάδες Βρετανούς που θα έρχονταν με την συγκεκριμένη εταιρεία. Όπως εκτιμάται οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν μιας και πλησιάζουμε στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Οι εταιρίες Kiss και Coldtrail που “έσκασαν” μέσα στο καλοκαίρι ανήκουν στην ίδια αλυσίδα εταιριών που προσφέρουν φθηνά πακέτα διακοπών. Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκονται ξενοδόχοι που έκλεισαν τα δωμάτια τους σε τουρίστες της ¨τελευταίας στιγμής¨ που έκλειναν συνήθως με αυτές τις εταιρίες. Εκπρόσωπος της εταιρίας flight option στην οποία ανήκε η Kiss ανακοίνωσε πως θα γίνουν προσπάθειες να επιστρέψουν όλοι οι τουρίστες στην Βρετανία ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποζημιωθούν οι περισσότεροι από εκείνους που είχαν κλείσει τις διακοπές τους μέσω της Kiss.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε