Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπ. Ανάπτυξης: Μείωση τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης

Υπ. Ανάπτυξης: Μείωση τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης

Οι μειώσεις τιμών αφορούν μεταξύ άλλων τυριά, αλλαντικά, απορρυπαντικά – καθαριστικά, εμφιαλωμένα νερά, μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, χυμούς και είδη προσωπικής υγιεινής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο οι μειώσεις τιμών κυμαίνονται από 0,8% έως 38% και από τα 661 προϊόντα στα 126 οι τιμές μειώθηκαν στα τέλη του 2010, σε 434 οι μειώσεις γίνονται από την αρχή του χρόνου και στα υπόλοιπα 101 οι μειώσεις θα γίνουν από τα μέσα Ιανουαρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τις μειώσεις αυτές προκύπτει όφελος 50 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια ενώ πρόθεση του Υπουργείου είναι να διευρύνει τον κύκλο μειώσεων και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, μετά από συναντήσεις με επιχειρηματίες περισσότερων κλάδων.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η μείωση των τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν το κράτος και οι επιχειρήσεις, και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί ακόμη πιο εντατικά και συστηματικά το Υπουργείο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, ώστε να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να προστατευθεί το εισόδημα των καταναλωτών.

Στις συμφωνίες για “πάγωμα” ή μειώσεις τιμών συμμετέχουν 31 βιομηχανίες / προμηθευτικές επιχειρήσεις και 4 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε