Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπ.Οικονομικών:χτίζουμε μέρα-μέρα την αξιοπιστία μας

,

Σε κερδοσκοπικές κινήσεις και την χαμένη…

αξιοπιστία της οικονομίας που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, απέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών στις αγορές.

“Αυτή την αξιοπιστία τη χτίζουμε μέρα-μέρα με τις πρωτοβουλίες μας”, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι οι αναταράξεις αυτές (σ.σ. η αύξηση του spread των ελληνικών ομολόγων πάνω από τις 210 μονάδες βάσης) δεν επηρεάζουν το ελληνικό δημόσιο το οποίο δεν έχει άμεσα δανειακές ανάγκες. 

Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περιστολή των δαπανών και το νοικοκύρεμα της οικονομίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη διαλόγου γιά το ασφαλιστικό και προανήγγειλε την άμεση έναρξη διαλόγου γιά “ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα” (δείτε το σχετικό βίντεο).

Στη συνέχεια ο κ.Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  Γιώργο Προβόπουλο.
 
 Ο κ.Προβόπουλος δήλωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και σταθερό. Πρόσθεσε ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι υψηλοί, βελτιούμενοι, και υψηλότεροι σε σύγκριση με αυτούς τραπεζών άλλων χωρών. 

Σύμφωνα με τον κ.Προβόπουλο, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν πλέον να απεμπλακούν το 2010 από το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας.

Μετά την μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη κατά 6,21%, την Παρασκευή ο γενικός δείκτης διόρθωσε λίγο τις απώλειες και είχε άνοδο κατά 1,44%. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε