Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υπ. Παιδείας : Έκλεισαν και δεύτερο κολέγιο λόγω…ανομίας!

FOTO EUROKINISSI

-Σκληραίνει τη στάση της η Άννα Διαμαντοπούλου σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες
– Λουκέτο και στο Hellenic American University
– Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές αδελφών, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τον ΟΕΕΚ και το ΕΚΕΠΙΣ

 
“Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Αλαμπάμα, αλλά εδώ θα σταματήσει η ανομία. Υπάρχουν κανόνες και τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης είχαν ικανό διάστημα να προσαρμοσθούν στο νόμο”.
 
Με αυτή την σκληρή δήλωση, η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε στους σπουδαστές το σφράγισμα του κολεγίου Hellenic American University, το οποίο δεν συμμορφώθηκε στις προειδοποιήσεις των αρμοδίων που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο.
 
Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε από τους σπουδαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν καλούνται να επιλέξουν ένα κολέγιο για τις σπουδές τους
 
Είναι το δεύτερο κολέγιο που κλείνει μέσα σε λίγες μέρες. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αρμοδίων συντακτών για το νέο νομοσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο για την δια βίου μάθηση.
 
Η υπουργός ανακοίνωσε πως θα διατεθεί μέχρι το 2013 το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ
με το οποίο θα καλυφθούν υποτροφίες για αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ συνολικού κόστους 40 εκ.ευρώ, η ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας θα ενισχυθεί με 25 εκ. ευρώ, η εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα με 10 εκ. ευρώ, ενώ 30 εκ. ευρώ θα διατεθούν στα προγράμματα προσέλκυσης μεταδιδακτορικών φοιτητών από το εξωτερικό.
 
 
“Ατμομηχανή των αλλαγών” χαρακτηρίστηκε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ προχωρά η επιθυμία του πρωθυπουργού για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου με την ένταξη της έρευνας και της τεχνολογίας αλλά και της κάθε μορφής μη τυπικής εκπαίδευσης και άτυπης μάθησης.
 
Επιπρόσθετα διευρύνεται ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Δια Βίου Μάθησης (ΕΚΕΠΙΣ), το οποίο αναλαμβάνει πλέον την πιστοποίηση δομών, επαγγελματικών περιγραμμάτων, προγραμμάτων, εκπαιδευτών καθώς και την αδειοδότηση των φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης.
 
Ιδρύεται ακόμη ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ) ο οποίος αποτελεί τον εθνικό φορέα πιστοποίησης γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων που αποκτά ένα άτομο μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης και της άτυπης μάθησης.
 
Τέλος η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι επιτρέπονται οι μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε