Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπάρχουν στρατιωτικά ΜΑΤ και δεν το ξέρει η ηγεσία του υπουργείου ‘Αμυνας;

Εξέπληξε δυσάρεστα τους πάντες, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, όταμ δήλωσε άγνοια για την στρατιωτική άσκηση  στο Κιλκίς που αφορούσε στην καταστολή πλήθους και εξεγέρσεων και είχε αποκαλύψει το www.Onalert.gr.

Ο κ.Μπεγλίτης δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου δεν θα συναινούσε σε ασκήσεις που να συνδέονται με την εσωτερική οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ζητήσει ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία.

Πάντως διαβεβαίωσε ότι αν υπάρχουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα.

‘Οπως είχε αποκαλύψει το www.onalert.gr η 71η ταξιαρχία στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συμμετείχε και με κληρωτούς και με επαγγελματίες στρατιωτικούς σε μία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων. Μάλιστα εκείνοι που υποδύονταν το πλήθος κρατούσαν πανώ που έγραφε «peace» και φώναζε ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΡΙΖΑ.

“Ζητήσαμε πλήρη πληροφόρηση για το θεμα σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν συναίνεσε σε ασκήσεις εδάφους είτε του ΝΑΤΟ είτε Ε.Ε που θα συνδέονταν με την εσωτερική κατάσταση και τις εσωτερικές οικονομικές-κοινωνικες εξελίξεις. Ζήτησα ενημέρωση. Ζήτησα να σταματήσει η άσκηση”, είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Τότε ο Ντίνος Βρεττός αντέτεινε: “Είναι δυνατόν να γίνονται πράγματα που δεν ξέρει η πολιτική ηγεσία; Υπάρχουν ευθύνες απ’ ότι βλέπετε.

Από την πελυρά του ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε: “Είναι γνωστή η εκπαίδευση και τα σεμινάρια εσωτερική καταστολής πλήθους. Το θεμα είναι αν την καλύπτετε πολιτικά.”

“Μετά την απάντησή σας γεννώνται νέα ερωτηματικά. Ποιος αποφασίζει και ποιος σχεδιάζει τέτοιου είδους πράγματα; Δεν μπορεί αυτό να μην έχει και άλλες ουρές”, είπε και ο Θανάσης Δρίτσας από τον ΣΥΝ.

“Πρέπει να μας ενημερώσετε αν η άσκηση που έγινε από τον ελληνικό στρατό είναι παράνομη ή όχι και αν είχατε ενημερωθεί. Αν είναι παράνομο είναι θέμα”, είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Η πολιτική ηγεσία δεν ενημερώνεται για οποιαδήποτε άσκηση γίνεται στον ελληνικό χώρο πέρα από τις μεγάλες ασκήσεις. Όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα θα απαντήσουμε και στα ερωτήματα που έθεσε ο Καρατζαφέρης.
Αν υπάρξουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα. Από εμενα τουλάχιστον να είστε σίγουρος για αυτό”, απάντησε ο υφυπουργός ‘Αμυνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε