Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπερβολική ταχύτητα αιτία της τραγωδίας; – Περιμένουν τις μαρτυρίες των τραυματιών

Υπερβολική ταχύτητα αιτία της τραγωδίας; – Περιμένουν τις μαρτυρίες των τραυματιών

Εξιτήριο πήραν ορισμένοι από τους Ρώσους τουρίστες που τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Τώρα οι αρχές περιμένουν με αγωνία τις καταθέσεις τους για να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας, με τους τέσσερις νεκρούς.

Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών –Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε τους Ρώσους τουρίστες από τη Χαλκιδική στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να επιβιβαστούν σε πτήση τσάρτερ και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν άμεσα 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν 33 θύματα του τροχαίου (29 ήταν τραυματίες και 4 νεκροί) στα νοσοκομεία Γεννηματάς και ΑΧΕΠΑ.

20 από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς πήραν το μεσημέρι εξιτήριο. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς Παύλος Παπαδόπουλος, από τους 49 επιβάτες του λεωφορείου διακομίστηκαν στο Γεννηματάς 39 άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν νεκροί.

«Από τους 37 εν ζωή οι 33 ήταν ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Από το νοσοκομείο αποχώρησαν, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, 20 άτομα, ενώ από τους 17 εισαχθέντες οι τρεις, δυο ενήλικες κι ένα παιδί, αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.


Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν οι υπόλοιποι 9 τραυματίες και 2 νεκροί, μέσω ΕΚΑΒ. Από αυτούς, δύο χειρουργήθηκαν και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ένας τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσωσε γυναίκα και παιδί και ξεψύχησε στο πολύνεκρο τροχαίο στην Χαλκιδική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε