Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Υπο έλεγχο τέθηκαν όλες οι πυρκαγιές

Σε ύφεση είναι οι φωτιές σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Υδρα και Πήλιο.

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16.00 σε δασική έκταση στη θέση Σκαλιστήρι Ελευσίνας, σε δύσβατο σημείο. Επι τόπου βρίσκονται 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής ενώ απο αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Πρόκειται για τη δέυτερη πυρκαγιά στην Ελευσίνα απο το πρωί και την τρίτη στην Αττική.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12.25, κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, στον περιφερειακό του Αιγάλεω, στην Ελευσίνα. Για την κατάσβεση της φωτιάς ενεργοποιήθηκαν 9 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 15 άνδρες σε πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στις 13.55 στη Μάνδρα Αττικής στη θέση Μελετάκη και καίει χαμηλή βλάστηση. Στην κατάσβεση συμμετέχουν οκτώ πυροσβεστικά και 16 άνδρες.
 
Υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά στην Ύδρα, κοντά στη μονή Ζούρβα που καίει ξερά χόρτα. Επί τόπου βρίσκονται δύο οχήματα του δήμου και ένα της Πυροσβεστικής, ενώ στις δυνάμεις προστέθηκε το μεσημέρι και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Πηλίου που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα.Η φωτιά έκαιγε πευκοδάσος κοντά στον οικισμό του Άη Γιώργη, ωστόσο ο οικισμός δεν απειλήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Στην κατάσβεση συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις από 23 πυροσβέστες, με 14 οχήματα και 17 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα.

Οι δυνάμεις παραμένουν για το φόβο της αναζωπύρωσης. Νωρίτερα επιχειρήθηκε να πετάξουν αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, ωστόσο αυτό δεν έγινε δυνατό γιατί στην περιοχή πνεόυν ισχυροί άνεμοι, όπως είχε προβλέψει για σήμερα η ΕΜΥ.

Διαβάστε επίσης:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή
Ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε