Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Yπο κατάληψη παραμένει η Πρυτανεία – Κλεφτοπόλεμος μέχρι αργά στα Προπύλαια

–  Διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των καταληψιών
– Επεισόδια στις 8 έξω από τη Μ.Βρετανία
– Νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πολιτικά και τους πήραν το όπλο
– Το βρήκαν λίγο μετά τις 20.30 λίγα μέτρα πιο κάτω
– ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Προσπάθεια να διαλύσει τους συγκεντρωμένους μπροστά από τα Προπύλαια έκανε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η αστυνομία. Τα ΜΑΤ ανέβηκαν την Κοραή και κατευθύνθηκαν προς τους διαδηλωτές οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νωρίτερα είχαμε ένταση και μικροεπεισόδια μπροστά από τη Μ.Βρετανία. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης. Ωστόσο λίγο αργότερα η πορεία ανασυντάχθηκε και συνέχισε και πάλι προς Ομόνοια όπου και διαλύθηκε. Κάποιοι έχουν κατεβάσει όλες τις ελληνικές σημαίες από την Πανεπιστημίου για να τις κάψουν.

ΩΡΑ 20.04 ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 20.00 ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 19.55 Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΩΡΑ 19.43 ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Ανησυχία προκάλεσε ένα περιστατικό που έγινε λίγο πριν τις 7 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε 2 αστυνομικούς με πολιτικά στην οδό Ακαδημίας και έκλεψαν από τον έναν το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ομως, λίγο μετά τις 20.30 το όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο της επίθεσης.

Στα γραφεία της πρυτανείας, τώρα, η κατάληψη συνεχίζεται. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, έχει ήδη ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με τους καταληψίες προκειμένου να τους πείσει να αποχωρήσουν.

Εκείνοι ζήτησαν να απομακρυνθούν ο αστυνομικές δυνάμεις από τους γύρω δρόμους για να αποχωρήσουν. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισαν αν προτίθενται να φύγουν απόψε ή το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο κτίριο δεν έχουν γίνει ζημιές.

ΩΡΑ 18.16 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναγνώρισαν 3 αστυνομικούς που χτυπούσαν διαδηλωτές – Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα!

Υπο κατάληψη η Πρυτανεία από αναρχικούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε