Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπολειτουργεί ο ΧΥΤΑ Φυλής

Με μειωμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα λειτουργεί ο µοναδικός χώρος απόθεσης απορριµµάτων στη Φυλή.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Φυλής Γιώργος Χάρδας “η απόφαση για μειωμένο ωράριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ από 20 ώρες σε 12 ώρες, ελήφθη απο την διοίκηση της ΕΣΔΚΝΑ καθώς στο χώρο εισέρχονται εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της χωματερής. Κυρίως μετά τον πρόσφατο θάνατο ενός Ρομά ρακοσυλλέκτη στη χωματερή στις 19 Μαρτίου και τα επεισόδια αντεκδίκησης που ακολούθησαν απο ομοεθνείς του”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Νewsit o κ. Γιώργος Χάρδας:

Ωστόσο την οριακή κατάσταση στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Φυλής.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραϊμης “ο ΧΥΤΑ Φυλής και γενικότερα το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική σε ότι με αφορά, υπολειτουργεί γιατί υπολειτουργεί όλο το σύστημα. Υπολειτουργεί όμως γιατί δε λειτούργησε ποτέ. Δηλαδή απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν σταθμοί μεταφόρτωσης εκτός από έναν, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαλογή στην πηγή, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης αλλά και η ελληνική νομοθεσια διαχείρησης στερεών αποβλήτων, δηλαδή αστικών απορριμμάτων, είναι φυσικό και επόμενο σιγα-σιγά οχι μόνο να υπολειτουργεί αλλά να μη λειτουργεί καθόλου και εμένα αυτή είναι η αγωνία μου”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Νewsit o Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραϊμης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε