Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπολειτουργούν οι περισσότεροι δήμοι – Καταλήψεις στα δημαρχεία

Υπολειτουργούν οι περισσότεροι δήμοι – Καταλήψεις στα δημαρχεία

Σε συμβολικές καταλήψεις πολλών δημαρχείων της χώρας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές των μισθών.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ -ΟΤΑ, Βασίλη Πολυμερόπουλο, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου έχει προσέλθει πολύς κόσμος, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο κ. Πολυμερόπουλος δήλωσε ότι οι καταλήψεις και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και θα κλιμακωθούν στις 19 Οκτωβρίου, ενόψει της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, επίσης, υπάλληλοι των δήμων θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών για να κάψουν συμβολικά τα τελευταία “ειδοποιητήρια” που έλαβαν.

Για αύριο, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συνέλευση στις 3 το μεσημέρι, στο Θέατρο «Ορφέας» (πρώην Χατζηχρήστου) και συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”.

Τέλος, από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και από τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε